Företagaren som brinner för PR

Marie Hagberg beskriver sig själv som en larvigt lyckligt gift multientreprenör och digital nomad, som älskar glass. Hon driver webbtjänsten Hjälp en journalist, vilken är till för företagare som lättare vill få publicitet på redaktionell plats i radio, TV och tidningar, men inte vet hur de ska bära sig åt.

Av Nina Jansdotter Foto Martina Wärenfeldt

Hon driver även Nätverkspodden, om nätverkande, PR och marknadsföring tillsammans med Nina Jansdotter.
– Ända sedan jag var ung har jag velat driva eget företag. Som liten satt jag ibland under ett bord i vardagsrummet och sålde russin till pappa. Jag sålde även snäckskal jag hittat på stranden i Tylösand till mamma, faster och flickorna i granngården.

Första riktiga företaget Marie startade var ett bemanningsföretag för reklam- och mediabranschen. Hon drog igång det eftersom det var första gången hennes omgivning var lika entusiastisk över någon av affärsidéer som hon var, berättar hon, med glimten i ögat.
– Jag trodde aldrig att det skulle vara så mycket hårt slit som det är att vara företagare! Ej heller var jag beredd på att så många skulle tycka att det är helt okej att de tjänar pengar själva men anse att det är fult av andra att vilja göra det.

Det bästa med att vara företagare är att det är så roligt. Roligt att testa nya ideer, få uppdrag, få och pyssla om kunder. Det mest utmanande är att marknadsföra företaget. Att hela tiden försöka förklara fördelarna med något som är helt självklart för henne, nämligen vad bra det är att få gratis reklam i media.
– Ett misstag jag gör hela tiden är att försöka göra många saker samtidigt istället för att fokusera på en i taget. Men det finns så mycket som är roligt!

Just nu försöker Marie marknadsföra sin webbkurs ”PR för författare”. Hon vill även ge fler PR-lektioner, eftersom det är så otroligt roligt, säger hon.
– Bästa rådet till andra som skulle vilja starta eget är att göra en ordentlig marknadsundersökning bland dem du skulle vilja arbeta med för att ta reda på om de skulle vara intresserade av din tjänst eller din produkt. Samt ta reda på om de har någon betalningsvilja!

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Föregående artikel

Navet i din digitala närvaro

Nästa artikel

Marknadsföring 2.0

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X