Flavor Boss – ”Gör något du brinner för”

Patricia Dianda är 25 och mamma till en 1, 5 åring. Hon är född och uppvuxen i Malmö och har mixade rötter med en mamma som är svensk och en pappa som är Kongoles. Nu har hon startat sitt första företag, Flavor Boss, inom catering och event, där hon serverar afrokaribisk hemlagad mat i form av tapas.

Företagandet har alltid varit en stor del av Patricia Diandas liv och hon har alltid varit nyfiken på att lära sig mer om det. Redan sex månader efter det att hon hade fått barn tog hon första steget mot företagande då hon brainstormade tillsammans med en väninna samtidigt som hon lagade mat.
– Med hjälp av min väninna, som också lagade god mat startade vi en grupp på Facebook där vi bjöd in vänner för att prova maten vi lagade och ta hem till familjen när det blev över. Detta blev då en succé och folk började fråga om catering. Där valde jag att ta steget till eget företagande.

Blev det som du trodde att vara företagare?

– Inte riktigt. Det blev bättre men också tuffare.

Vad är det bästa med att vara företagare?

– Jag har möjligheten att skapa och arbeta för min dröm och samtidigt välja i vilken takt jag vill jobba i.

Vad är det mest utmanande?
– Mest utmanande för mig just nu är tiden som inte räcker till. Man har familj, vänner, företaget och så får man inte glömma bort sig själv, som man lätt gör.

Vidare berättar Patricia att hon ofta stressar över onödiga saker och försöker göra allt själv, på grund av sitt stora kontrollbehov. Hon vill bli bättre på att be om hjälp.
– Ibland är det okej att inte göra allt, om man inte hinner. Mitt tips är att delegera och be om hjälp, när det behövs.

Vad har du på gång just nu?
– Just nu är det planering för fullt framförallt inför hela sommaren, då det är tänkt att fler events ska ske då förra året gick så bra! Jag är också bokad på flera ställen för catering samt ett par samarbeten tillsammans med andra, som fortfarande är lite hemliga.

Vad vill du ge för råd till de som nyligen startat eget eller skulle vilja starta?
– Gör något du brinner för och gör det i den takt du klarar av. Se även till att vara förberedd på att jobba tre gånger så hårt som du trodde från början. Då klarar du dig fint!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
11

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och försäkra dig om att inte missa något!
PRENUMERERA