Thursday, April 25, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörskapTipsHur kan ni hjälpa...

Hur kan ni hjälpa till?

NyföretagarCentrum har ett antal partners som hjälper till att hjälpa småföretagare. I samband med att vi åkte på Nyföretagarturné passade vi på att fråga alla partners på vilket sätt de hjälper småföretagare. Först ut är Stefan Andersson, Head of Business Banking Nordea

På vilket sätt kan ni hjälpa nystartade företag?
Vi har gjort det enkelt att skaffa de banktjänster man behöver när man driver eget företag. Med vår Online onboarding-process på nätet kan du enkelt öppna Företagspaketet som bland annat innehåller Internetbank, Mobilbank, konton, kort och betaltjänster. Med vårt nya erbjudande Nordea Bokföring får man också ett integrerat bokföringsprogram som konterar och bokför transaktioner automatiskt.

Det är många saker man behöver gå igenom som företagare. För kunder som föredrar rådgivning på tid och plats som passar dem har vi etablerat Företagskontoret Online där man får snabbt tillgång till avancerad Onlinerådgivning. Dessutom samarbetar Nordea med och stödjer ett antal organisationer som supporterar och erbjuder gratis rådgivning till nya och etablerade företag, som Nyföretagarcentrum, Connect och ALMI. Tillsammans kan vi ofta anpassa rätt rådgivning både avseende det finansiella och allt annat man kan behöva i en uppstartsfas. För oss är nyföretagande jätteviktigt att uppmuntra och stödja!

Vilket är ditt bästa tips till dem som står i begrepp att starta företag
Mjukstarta – börja utveckla affärsidé och genomförandet medan du fortfarande har ett annat uppdrag. Till exempel jobba med din affärsplan, ordna allt praktiskt som bolagsregistrering, domän, hemsida, grafisk profil, banktjänster samt skaffa dina första kunder.
Förankra – att starta företag innebär ofta stor arbetsinsats och uthållighet. Genom att väva in familj och vänner tidigt kan du lättare förvissa dig om en omgivning som stöttar dig på resan.
Minimera risker – se till att ha låga levnadskostnader, vänta med investeringar som inte är nödvändiga. Se även över dina försäkringar och pensionssparande. Som egen företagare går man normalt miste om en del av tryggheten som anställd.

Sist men inte minst- ta steget och våga starta eget och lita på din förmåga!

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X