Var dig själv som företagare

Cecilia Kärvegård jobbar som föreläsare, coach och skribent. Hon kom in på företagande när hon läste till Diplomerad stresskonsult och utbildningen var inriktad på att deltagarna skulle gå ut som egenföretagare. Då började hon tänka i de banorna.

Av Nina Jansdotter

Men det blev inte alls som Cecilia hade trott. Det har till största delen varit mycket bättre och ibland sämre. Det absolut roligaste är att träffa många nya människor och att få lära sig många nya saker.

Vad är det bästa med att vara företagare?
– Friheten. Jag är ju varken tids – eller platsberoende vilket gör att jag kan vara ledig mitt på dagen om jag vill. Jag styr själv min tid och även hur mycket jag ska arbeta.

Vad är det mest utmanande?
– Det är nog osäkerheten att inte få in tillräckligt med arbete varje månad. Men det brukar lösa sig på ett eller annat sätt.

Har du gjort något misstag du kan dela med dig av?
– Ja, i början betalade jag dyra pengar till en talarförmedling som inte ordnade ett enda uppdrag till mig. Där kastade jag dyra pengar i sjön.

Vad vill du ge för råd till de som vill bli företagare?

  • Samverka med andra företagare, även de som är i samma bransch. Du har mycket att vinna på att se de som kollegor istället för konkurrenter.
  • Var inte rädd för att be om hjälp.
  • Samarbeta med andra företagare kring marknadsföring, länkdelning, råd, tips och andra typer av samarbeten som kan vara aktuella i just din bransch.
  • Lär dig hur sociala medier fungerar, där har du mycket att vinna när det gäller marknadsföring.
  • Lita på din magkänsla. Känns det rätt så är det rätt. Är du osäker, be att få sova på saken.
  • Slit inte ihjäl dig för då håller du inte i längden. Du är mer effektiv om du har energi, se till att ta hand om sömn, mat och träning.
  • Du behöver inte ha konton i alla sociala medier som finns. Ha bara så många som du känner att du kan underhålla och där du vill vara aktiv. Inget konto är bättre än ett inaktivt konto.
  • Var dig själv! Gå din egen väg så syns du, om du bara gör om andra gör så känns det inte äkta för dig och risken är att du försvinner i mängden.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!