20 tips för att undvika misslyckanden i ditt startupföretag

Att lyckas med ett startupföretag är inte det lättaste. Allt som oftast krävs det en hel del misslyckanden innan man till slut slår igenom. Men eftersom alla tänkbara misstag redan gjorts av någon annan kan man ju själv i alla fall försöka att undvika att göra samma misstag.

Därför har Expertvalet sammanställt en infograf med 20 tips hur du undviker de vanligaste misslyckandena som nyföretagare.

Om du vet om att 29 procent av alla startupföretag misslyckas på grund av att pengarna tar slut, se då till att ha ett bättre utgångsläge än en för liten budget. Samma gäller konkurrensen – om du vet att 19 procent av startupföretag utkonkurreras redan tidigt, se då till att ha en så bra idé att det inte direkt faller på att någon annan kan göra det bättre än vad du kan.

Det är även ytterst viktigt att ta hand om sina kontakter. Ett brett kontaktnät kan vara avgörande för att hitta rätt samarbetspartner eller att skapa sin kundbas. En annan viktig punkt är att planera. Du bör ha klara mål för att kunna uppnå dem. Och detta görs inte utan planering.

Det gäller även att hålla dina konkurrenter under uppsikt. I de allra flesta branscherna kommer du aldrig få vara ensam. Du kommer alltid att ha någon som försöker göra saker bättre än du – och då måste du se till att alltid vara ett steg före.

Att vara motiverad är också mycket viktigt. Tappar du gnistan i början är det ingen vits att ens försöka. Du måste tro på dig själv och din företagsidé. För om inte du gör det – hur ska någon annan då kunna göra det?”

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X