Egenföretagare – Du Sover Väl Ordentligt?

Sömnen är en av de saker som egenföretagare av och till gör avkall på. Vi är mitt i deklarationstider och då brukar det bli en hel del sena nätter. Både för den som driver ekonomisk assistans i sin verksamhet och den som ska få ordning på alla de där verifikationerna som ligger och dräller i datorn och i olika högar.

Av Stella Scott

Så långt är allt väl, om du bara sover ordentligt när du väl kommer i säng. Men tyvärr, för 30 procent av alla egenföretagare är det lite si och så med den saken. En tredjedel av befolkningen har nämligen sömnproblem. Och då är det ju rimligt att anta att det gäller även andelen som driver eget.

 Jag tänker inte ger dig några tips. Istället vill jag trycka på hur viktigt det är för din lönsamhet att du löser dina sömnproblem.

Hälsan är det viktigaste egenföretagare har

Och den är intimt förknippat med din sömn. Vi vet alla att sjukskrivning är en lyx som den med egen firma sällan kan unna sig. Vi jobbar på, i ur och skur. Utan fallskärmar eller förankrande säkerhetslinor i form av försäkringskassan.
Jag har varit min egen under hela mitt yrkesliv och när jag brände ut mig fick jag gå på knäna i ett år. För mig fanns det ingen försäkringskassa som höll mig under armarna. Systemet är  helt enkelt anpassat till löntagare.

 Desto viktigare att du som driver eget förbättrar din sömn. Den är själva basen för ditt välmående och grunden för din verksamhet. Jag vet, för jag hade själv problem. I 45 år! (Sedan nio år tillbaka sover jag bra.)

 Sömnen behövs för alla former av återhämtning

Sömnen bygger upp din kropp under natten.
Sömnen ger din hjärna möjlighet att rensa ut gamla slaggprodukter. slaggprodukter som skapas när du med nya idéer och tankar klurar på hur du ska utveckla ditt företag. Det är faktiskt bara när du sover som hjärnan får möjlighet att städa.
Om du har sömnstörningar sedan länge kan jag inte nog poängtera hur viktigt det är att du tar tag i det. Och om du har prövat alla tips från tidningsspalterna, kanske till och med sömntabletter, är det viktigt att undersöka andra vägar.

Det kommer att löna sig.
Du kommer att känna hur din hälsa och ork bli bättre.
Du kommer att få bättre omdöme och bli psykiskt starkare, så det blir lättare att hantera stress.
Du kommer att märka hur ditt humör blir gladare och dina relationer enklare

I slutändan kommer det att märkas i din verksamhet. Det blir mer pengar i plånboken och mer kul
per timme!

 

Stella Scott har 30 års erfarenhet av att arbeta med människors personliga växt och läkning. Ofta med magiska resultat. Efter att på egen hand ha löst sin långvariga sömnstörning skapade hon en egen metod med vilken hon i dag hjälper andra att sova gott. Sover du dåligt? Här får du tips om bättre sömn.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
11

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och försäkra dig om att inte missa något!
PRENUMERERA