Låt inte motgångarna definiera dig

Foto: John Odou Andrews

Terron Musgrove är professionell ICF certifierad coach och Novaturient, det vill säga en person som ständigt söker utveckling i sitt liv, beteende eller situation. Sedan är han även med i en satsning under A-cast kring ett unikt podcastformat där han coachar offentliga personer live under en timme. Det tipsar han verkligen om. Enligt honom är det häftigt att få höra hur man genom professionell coaching når kärnan och den man coachar som skapar stora genombrott och insikter för livet.

Av Nina Jansdotter

På frågan om han har någon favoritgäst till podcasten svarar han att det finns flera.
– Jag skulle till exempel vilja ha Alexander Schulman, Marcus Birro, Charlotte Perrelli och Per Holknekt i coachstolen. Per har jag hört i en del olika podcast-format och jag tror det skulle vara väldigt spännande för lyssnarna att få höra honom och de andra gästerna i ett nytt format som tar fram andra saker ur gästerna.

Han kom in på företagande av en händelse bara. Terron ville jobba med ekonomi på kontor och fastnade mer för marknadsföring och PR. Ett företag han då jobbade på i över tio år sedan hade ett väldigt tydligt fokus och det var sig själva med dess medarbetare som verktyg för att förverkliga dess egna idéer, drömmar och framgångar.
– När jag sa upp mig blev jag mobbad, vilket tog hårt på mig. Det fick mig att vilja starta eget och göra på ett annat sätt. Det sjuka är att jag fortfarande ser den här typen av förhållningssätt i en del företag som jag besöker i dag. Ledare och chefer som inte investerar i sin personal och mobbar och pratar skit om dom i ledningsgruppmötena. Jag har inget till överst för den typen av chefer, säger han med eftertryck.

Det första ett smart företag ska ta reda på är vad ens personal har för individuella visioner, drömmar och karriärmål. Det andra är hur företaget kan bidra och vara en del av den framgången.

Blev inte som han tänkt sig

Det blev inte alls som han hade tänkt att driva eget. Han hade fel ”varför” och ville växa snabbt, jobba med de häftigaste kunderna, ha många anställda och en stor omsättning. När den ena framgången kom, var han redan på väg mot nästa och nästa och så vidare.
– Jag var inte beredd på att jag skulle känna mig så ensam i min roll. Jag hade nog behövt någon som hade mitt bästa i fokus att bolla mina tankar och beslut med. Någon som kanske kunde hjälpa mig känna mig mer grundad i mig själv och mina värderingar i olika situationer.
I dag har Terron gjort det till sin livsuppgift att vara precis det han själv saknade och hade behövt, för andra ledare, chefer och privatpersoner.

Vad är det bästa med att vara företagare?
– För mig handlar det framförallt om det jag gör. För att citera min mentor Christina Lagnelius som driver utbildningsföretaget coachcompanion ”We change the world”, säger han och fortsätter
– Jag ska bli bäst i världen på det här för att på så sätt bidra till att förändra en bit av den värld vi lever i.

Terrons största utmaning i början var att förstå att han inte behövde kunna allt själv. Att tro det ledde ofta till att det uppstod nya utmaningar.
– Ta hjälp med det du är dålig på och fokusera mer på det du är bra på. Omringa dig med människor som tror på dig, kompletterar dina svagheter med personer som har samma passion för det dom kan som du har för det du kan. Nu menar jag inte att man inte ska vara nyfiken på att lära sig nya saker. Det är någon annat. Att vara hungrig på ny kunskap är viktigt, tycker jag.

Har du gjort något misstag du kan dela med dig av?
– Jag har misslyckats med allt du kan tänka dig. Men jag ser inte på det som misslyckanden då jag växer och lär av motgångar och misstag. Några av mina värsta misstag har format mig till den jag är i dag och har därmed gjort mig starkare, bättre och snabbare. Dom erfarenheterna är en enorm konkurrensfördel jag har.

Länge såg Terron sin oförmåga att förflytta sig själv eller göra saker under sin utmattningsdepression som ett misslyckande. Han skulle nog säga att den tiden har varit en av hans absolut värsta motgångar i livet. Och på samma gång så är det något av det bästa som hänt honom, tillägger han.
–  Jag önskar ingen att behöva gå igenom det jag gjort, men det har bland annat gjort mig mer grundad i vem jag är, vad jag mår bra av och vad jag inte mår så bra av. Jag har bättre balans, är mer fokuserad, klarsynt och framförallt så har jag under arbetet med mig nått in till kärnan av mitt varför och min mission här i livet som är att förändra liv, och bidra till att de jag jobbar med kan vakna upp fyllda av en tro på sig själva, och börja leva, andas och skapa ett liv designat av sina egna drömmar.

Slutligen. De ord som Terron vill ge andra som också vill starta företag och eller på andra sätt förverkliga sina drömmar är:

”Låt inte motgångar definiera dig, se dem istället som nödvändiga trappsteg i din kontinuerliga utveckling och framgång”

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och försäkra dig om att inte missa något!
PRENUMERERA