Nyföretagarboom!

Efter en svag start på året ökar nu nyföretagandet kraftigt. Under mars månad registrerades hela 6506 nya företag, vilket är 1189 fler än samma period förra året. Det betyder en ökning på 22, 4 procent. Aktiebolag är den företagsform som ökar mest, med 20,2 procent.

– Nyföretagandet ökade med drygt 6 procent under förra året medan 2017 inletts ganska försiktigt. Nu i mars ser vi dock ett trendbrott med en rejäl ökning, och under hela första kvartalet har nyföretagandet i landet ökat med 2,6 procent, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.
Nyföretagandet ökade i 19 av 21 län, störst var ökningen i Södermanland, med en ökning på 72,4 procent.

Detta enligt Nyföretagarbarometern, ett samarbete mellan Bolagsverket och NyföretagarCentrum Sverige.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!