Så såg nyföretagandet ut kommun för kommun 2016

 

I dag presenterade NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket Nyföretagarbarometern med siffror hur många företag som startades kommun för kommun förra året. I topplistan var det inga överraskningar. Sedan 2010, så långt tillbaka som presenteras i barometern, har Stockholm knipit förstaplatsen. I huvudstaden startades 14 666 nya företag 2016, en ökning med 5 procent jämfört med året innan. Silver och bronsplatsen gick 2016, likväl som 2015 till Åre och Danderyd.

På topp 10-listan hittar vi tre nykomlingar: Göteborg, Trosa och Ekerö.

Bland dem som placerar sig i slutet på listan ser vi främst små kommuner med ett fåtal arbetsgivare.
– Det är då svårt att behålla och attrahera de unga som flyttar till större städer. Så här har det varit under en lång period. I kommuner med inflyttning och en större marknad ökar istället nyföretagandet, säger Mats Evergren marknadschef, NyföretagarCentrum Sverige

Totalt registrerades 68 793 nya företag på Bolagsverket under 2016, vilket är 4 168 fler i jämförelse med 2015. Aktiebolag är fortsatt den mest populära företagsformen och antalet ökade med 9,2 procent under 2016, även enskilda näringsidkare ökade med 1,0 procent.

Här kan du se hur din kommun placerade sig.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X