Samtal om betaltider

I slutet av januari bjöd Mikael Damberg in representanter från näringslivet till möte om betaltider. Syftet med mötet är att inleda ett arbete där näringslivet på egen hand kommer överens om hur betaltiderna ska kortas.

– För svenska företag som konkurrerar på den europeiska marknaden är korta betalningstider väldigt viktigt. Trots detta har avtalstiderna i Sverige ökat de senaste 10 åren och det är särskilt problematiskt för små och medelstora företag. Min förhoppning är att näringslivet kan hitta en lösning på det här problemet genom att komma överens om en uppförandekod. Annars är jag beredd att titta på lagstiftning som alternativ väg framåt, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Förhoppningen är att näringslivet nått en överenskommelse inom sex månader.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Föregående artikel

Digital B2B-handel tar fart

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X