Digital B2B-handel tar fart

E-handel har främst handlat om att sälja till konsumenter medan digital B2B-handel har utvecklats långsammare. Men de svenska företagen är på god väg. Enligt en den årliga undersökningen Svensk B2B-handel genomförd av Hägvall & Sjöman, säljer 57 procent redan digitalt till andra företag och hela 93 procent tror att denna typen av försäljning kommer att öka under de tre kommande åren. Undersökningen visar även att det finns en stor insikt om betydelsen av digital försäljning, 52 procent av de företag som ännu inte säljer digitalt planerar att göra det inom kort.

Internationella analytikerfirmor som Gartner, Forrester och Accenture spår att den globala digitala B2B-handeln kommer att öka med 15 procent årligen, för att om fem år omsätta svindlande 10,8 biljoner kronor, dubbelt så mycket som B2C-marknaden.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X