Varannan småföretagare upplever mer svartjobb

Vid 2016-års ingång sänktes rotavdraget från 50 procent till 30 procent och maxbeloppet för rutavdrag halverades från 50 000 kronor till 25 000 kronor per år. Det har gett konsekvenser. Enligt en undersökning av Visma upplever mer än varannan småföretagare att svartarbetet har ökat och nästan lika många berättar att efterfrågan från kunderna har minskat.

– Att skapa vita jobb var en av de främsta anledningarna till att rut- och rotavdragen infördes. Företagare arbetar långsiktigt, och då skapar kortsiktiga förändringar en oförutsägbarhet som skadar tillväxt och arbeten, säger Visma Spcs företagarexpert Boo Gunnarson.

Enligt Skatteverkets statistik har 5 963 företag i rotbranschen försvunnit under förra året, vilket motsvara ungefär vart tionde företag.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
11

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X