2017 startar svagt

2016 var ett bra företagsår, på nyårsafton stod det klart att nyföretagandet ökade med 6, 4 procent sett till hela landet. 2017 börjar inte lika bra. I januari minskade nyföretagandet med 10, 7 procent. Totalt nyregistrerades 773 färre företag i januari i år jämfört med samma månad förra året.
– Nyföretagandet ökade med drygt 6 procent under 2016 och nu inleds 2017 med en markant minskning på drygt 10 procent. Man bör dock vara försiktig med att tolka detta som en nedåtgående trend, då det bara handlar om en enskild månad, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.
Nyföretagandet minskade i 19 av 21 län. De enda två länen som ökade var Södermanlands län med plus 5,1 procent och Norrbottens län med plus 2,9 procent.

Siffrorna kommer från Nyföretagarbarometern, ett samarbete mellan Bolagsverket och NyföretagarCentrum Sverige.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X