Vad får du din bekräftelse från?

Jag är aningens stressad och trött. Har inte hunnit sälja, fortsätta bygga mitt varumärke och sprida mina värderingar som person och företagare såsom grundtanken var. Hur gör du när leveranser och problemlösning tar all tid? Ja åh just det, resten av livet utanför verksamheten. Relationer, träning, utmaningar och familj?

Jag har starka värderingar som person och företagare och för mig är det viktigt med inspiration, passion, energi, äkthet och förmågan att våga visionera. Så hur får jag balans i dessa värderingar under en höst som går i hundraåttio? I dag föreläsare jag för 100 ungdomar i Göteborg, åldern 15-19 år. Tema: inspiration, framtid och självledarskap.

De delade med sig av sina drömmar och vi pratade om den sociala stressen i att ”lyckas”. Vårt uppkopplade liv på sociala medier speglar allt vi gör i vardagen. Det är via likes vi får bekräftelse. Vi bygger vår självkänsla och vårt självförtroende på likes. Efter att ha hört ungdomarnas tankar i dag är det inte så konstigt att jag känner mig stressad när jag kollar flödet på Facebook. Jag har inte varit lika aktiv på sistone.

”Vi behöver energipåfyllning och inspiration. Vad inspirerar dig? Glöm inte att ta ett steg utanför allt någon gång då och då och ta in din vardag för allt var den är”

Syns man inte finns man inte. Likes på Facebook triggar mig, något som både är bra och dåligt. Precis som i vanliga livet gäller det att hitta en balans i sociala medier. Förstå att världen inte går under om man loggar ut några dagar. Det är inte de korta kickarna av likes som jag vill att våra framtida unga ledare, entreprenörer, visionärer och samhälls-
innovatörer ska känna. Man måste ha kontroll och hitta ett sätt att få bekräftelse även i det vanliga livet.

Hur gick det för mig då? Att inte varit lika aktiv på sociala medier har gjort att jag hunnit varit mer närvarande och tagit in nuläget på ett annat sätt.

Som entreprenör och företagare måste du vara beredd på att balansera och prioritera. Var inte rädd att ”halka efter” utan hitta strategier som funkar för dig och din verksamhet. Vi är duktiga på att titta utanför oss själva och jämföra oss med allt och alla. Ta ett djupt andetag och känn in hösten och alla möjligheter som du inte nu vet om finns där. Ibland är en stressig period det bästa som kan hända för då tvingas jag till insikter och nya prioriteringar.

Vad prioriterar du efter en intensiv höst? Vad behöver du som företagsledare, innovatör, inspiratör, företagare, entreprenör eller bara Du?

Vi behöver energipåfyllning och inspiration. Vad inspirerar dig? Glöm inte att ta ett steg utanför allt någon gång då och då och ta in din vardag för allt var den är.

En kaffe, en tanke, en stund för nuet. Du ska som entreprenör och person hålla länge. Tänk på att mer än hälften av alla framtida idéer inte ens är påtänka än…

Maria Berghäll
Maria driver företaget Visionspiloterna. Hon en värderingsfokuserad entreprenör som under de senaste 10 åren inspirerat, coachat, utbildat över 250 000 personer i ledarskap och entreprenörskap. Maria är också Europamästarinna i Ungt entreprenörskap.

Marias föränderliga vardag som entreprenör kan ni följa i bloggen I huvudet på en entreprenör: startaochdriva.se/blogg

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!