Thursday, April 25, 2024
spot_img

Utvalt:

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför...

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar...
HemEntreprenörslivSjälvinsikt får ditt företag...

Självinsikt får ditt företag att rocka

När man startar företag i dag så ligger nästan allt fokus på de praktiska detaljerna kring företaget. Det är allt från registrering till marknadsföring och du som individ försvinner i allt det praktiska. Men faktum är ju att företaget är ingenting utan dig och det är du som ska få företaget lönsamt så det är minst lika viktigt att jobba med dig själv om du verkligen vill lyckas med ditt företag.

Av: Cecilia Kärvegård, föreläsare, coach och skribent 

Det spelar ingen roll vem du låtsas vara på utsidan, du kommer aldrig att bli fantastisk, inte i jämförelse mot att vara den du verkligen är. Imitation är inte vägen till framgång; det är vägen till omedvetenhet och osäkerhet. Ju mer du försöker imitera någon annan, desto mer osäker framstår du och andra uppfattar dig som om du tvivlar på dig själv och din produkt/tjänst. Och då gör du både dig själv och ditt företag en stor otjänst. Den du låtsas vara för att må bättre om dig själv och för att bättre passa in är inte alls lika tilltalande och intressant som ditt autentiska jag. Autenticitet är en av de mest attraktiva egenskaper en människa kan ha så släpp masken och tillåt dig att vara ditt sanna jag.

Att jämföra dig själv med andra är väldigt destruktivt för din självkänsla. När vi jämför oss med andra så fastnar vi ofta i den falska tanken om att alla andra är mer framgångsrika. Men det du ser är bara det ytliga och när andra människor ser på dig så ser de att du är framgångsrik för de vet inte vad som pågår inom dig.

Självinsikt hjälper dig att förstå och uppskatta dina styrkor så att du kan använda dem till att få det du vill ha. Alldeles för många slösar sin energi på att försöka bearbeta sina svaga sidor vilket endast brukar leda till mediokra resultat. Lägg istället din energi på att stärka dina styrkor för att på så sätt även förstärka ditt självförtroende och din självkänsla. Med självinsikt och självkänsla så blir du unik för då vågar du låta ditt alldeles unika Jag träda fram och det är då du når riktig framgång. En person som vågar vara sig själv är en person som andra tycker om att umgås och prata med och då är mycket vunnet för din del och då blir det fler affärer gjorda. Det bästa är att med liv och lust helt och hållet engagera dig i en livslång resa för att utforska och bli den du verkligen är.

Det borde vara lika självklart att lära sig självinsikt och att stärka sig själv som att lära sig marknadsföring. Det är viktigt att ha vissa psykiska verktyg som hjälper dig att kalibrera dina tankar så att du kan träna upp din självkänsla vid behov. Dina tankar är perfekta verktyg för att antingen stärka eller stjälpa dig så lär dig hur du blir vän med dem. Du förtjänar framgång, lycka och kärlek precis som vem som helst även om du inte alltid känner så. Att acceptera detta i dina tankar hjälper dig att ändra dina känslor om dig själv.

Om du sätter dina mål lågt för att känna dig säker så når du aldrig din fulla potential. Låg självkänsla håller dig tillbaka från att ta chanser eller att våga satsa på dina drömmar och då kommer du aldrig veta hur kapabel och begåvad du egentligen är.

 

- A word from our sponsors -

Most Popular

More from Author

Nyckeln till ett lyckat generationsskifte 

I samarbete med verksamt.se År 2010 står familjeföretaget Kvistberga inför ett vägskäl....

Carolina Lahbo – grundaren av Women in Business

Carolina Lahbo, grundaren av WiB, Women in Business berättar om varför...

Britt-Inger Jonsson driver BitWeb24

Britt-Inger Jonsson som driver BitWeb24 bygger hemsidor. Här berättar hon om...

Matilda Lorén – en av grundarna bakom Equine Academy

Tjugosjuåriga Matilda Lorén är en av grundarna bakom Equine Academy, en...
X
X