En stund av njutning

En som har hakat på prenumerationstrenden är Andreas Sjöstrand som 2013 startade Njuut, Sveriges första prenumerationstjänst för kvalitetschoklad, tillsammans med Christoffer Lindgren. En gång i månaden kan förväntansfulla kunder öppna brevlådan för att hitta ett paketet med exklusiv choklad och unna sig en stunds avkoppling i den annars stressfulla vardagen.

Varje månad får Njuuts prenumeranter ett chokladpaket med fyra nya mörka chokladsorter av högsta kvalitet direkt i brevinkastet.
– Våra chokladexperter Fredrik och Christoffer håller ett vakande öga på allt spännande som händer i chokladvärlden och väljer ut vilka sorter som får vara med i paketen, säger Andreas Sjöstrand.
Själv sköter han marknadsföringen och kontakten med samarbetspartner för att, som han själv säger, sprida budskapet om hur fantastiskt spännande det är med mörk kvalitetschoklad.
Chokladen levereras tillsammans med ett häfte med smakprovningsguide, kuriosa, historia och dryckestips till chokladsorterna. Det är någonting som uppskattas av kunderna.
Bland prenumeranterna syns både privatkunder och företag som gör en liten provsmakning till fredagsfikat en gång i månaden. Andreas berättar att de till och med har tandläkarmottagningar som prenumererar.

Varför valde ni att lansera en prenumerationstjänst?
– Vi såg att prenumerationstjänster höll på att bli mer och mer populära, olika matkassar och de första sminkboxarna började leta sig till Sverige. I USA var det redan 2013, då Njuut startade, en stor marknad för prenumerationsboxar. Detta tillsammans med min bakgrund inom produktdesign samt marknadsföring och Christoffers chokladexpertis, gjorde det till ett självklart val att dra igång.

dsc05540_starta-driva-foretagVarför ska man prenumerera på era chokladpaket?
– Många människor tror att all choklad bara smakar choklad men kvalitetschoklad kan smaka allt från rökigt och jordigt till fruktigt och bärigt. Detta upplever man bäst när man får jämföra olika chokladsorter, som i vårt Njuutpaket. Vi hoppas att provsmakningen kan bli en stund där våra prenumeranter saktar ner, lutar sig tillbaka och verkligen upplever chokladen med alla sina sinnen, fullt närvarande. I kontrast till den stressiga vardagen som många av oss upplever i dag. Och kanske kan några ta med sig lite av denna närvaro in i resten av vardagen.

”Känslan av att höra att någon väntar med spänning på att nästa paket skall trilla in i brevinkastet. Att många en gång i månaden avsätter någon timme till att göra det riktigt mysigt hemma, noggrant smaka av chokladen och läsa vår folder tillsammans med någon när och kär gör mig nästan tårögd”

Hur hittar ni era prenumeranter?
– En viktig kanal till nya prenumeranter är de chokladprovningar vi håller för företag och andra större sällskap i Göteborg och Stockholm. Efter en sådan provning med oss är det många som vill fortsätta fördjupa sig ännu mer i chokladens värld. En viktig intäktskälla för oss är presentprenumerationerna, speciellt kring jul.

Hur fungerar en chokladprenumeration?
– Vi levererar choklad till hela Sverige och har även planer på att expandera i resten av norden. Vi skickar ut choklad månadsvis.
Våra prenumeranter kan betala månadsvis, kvartalsvis eller halvårs-
vis, vi ger rabatt till de som binder upp sig på en lite längre tid, så som en tidningsprenumeration brukar funka. För de som tycker det är för ofta med varje månad finns det även möjlighet att prenumerera varannan eller var tredje månad.

Vilka reaktioner har ni fått från era kunder?
– Jag har haft långa samtal med många av våra kunder, vilka har varit otroligt motiverande. Känslan av att höra att någon väntar med spänning på att nästa paket skall trilla in i brevinkastet. Att många en gång i månaden avsätter någon timme till att göra det riktigt mysigt hemma, noggrant smaka av chokladen och läsa vår folder tillsammans med någon när och kär gör mig nästan tårögd. En av våra kunder berättade att han på grund av högt kolesterol var avrådd av läkaren att äta för mycket sötsaker. Då mörk choklad har lågt sockerinnehåll och kakao är kolesterolsänkande var en liten chokladbit från vårt Njuutpaket den lilla sötsak han unnade sig varje kväll tillsammans med en liten espresso. Många uppskattar att få njuta av en sötsak som faktiskt är nyttig i lagom mängder. Att paketet skickas som varubrev och därmed landar direkt i brevlåda eller brevinkast så man slipper lägga tid på att hämta ut på postuthämtningsställe är något vi ofta får höra att många gillar. Detta är speciellt viktigt för den stora del kunder som bor ute på landet. Vi har mycket chokladnyheter med, många gånger är vi först i Sverige med vissa sorter, vilket chokladfantaster tycker är roligt. Sen fokuserar vi på att ha med så mycket småskaligt, ekologiskt och fairtrade som möjligt vilket också är mycket uppskattat.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Om författaren

Relaterat

KOMMENTERA MERA

DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL GLÄDJE!

X